God morgon

Hejsan:) Det blev inget riktigt inlägg igår, eftersom jag höll på att designa bloggen igår. Hittade tillslut en design som jag gillar. Jag och min familj hade en liten "mini" julafton igår, eftersom min syster och hennes man jobbar runt jul och vi inte är hemma. Innan vi hade vår "mini" julafton så gick jag till hallen och kollade när juniorerna hade innebandymatch. Dom vann med hela 9-0 :) Det var lite av det jag gjorde igår, hoppas ni har det bra=)

        


Designar bloggen

Hejsan:) Just nu så håller jag på och försöker designa bloggen, så det kanske ser lite konstigt ut=/

Ha det bra:)

Pulka kallt

Hejsan:)  Idag så har det hänt en hel del. Dagen började med en skön skoldag. Hade först Praktisk Marknadsföring där vi skulle göra vårt textningsprov (klarade det precis, efter många försök). Textningsprovet går ut på att göra en reaskylt som man har i en butik. Efter det så hade vi Datakunskap. Där hade vi prov på lagar. Det gick bättre än jag trodde, med tanke på att jag inte hade pluggat=/. Efter det så var det lunch. Jag har för mej att det blev fiskgratäng. Men det blev också köttfärsbiff och potatis. Efter lunchen så skulle vi ha en ganska lång lunch, tills nästa lektion började (som var matte). Anledningen till varför vi hade så lång lunch var för att vi fick gå när vi hade gjort vårt prov på lagar (Datakunskap). Men vår mattelärare var så snäll så han flyttade fram lektionen, så vi fick sluta ungefär 1 timme tidigare. Sen efter skolan så åkte jag hem. När jag kom hem tog jag det lugnt, sen var det dags att bege sej till träningen. Efter träningen så när jag kom precis utanför huset stod tre kompisar och väntade (vi hade bestämt att vi skulle åka pulka). Så jag gick in och bytte om och sen begav vi oss mot skidbacken. Det var kul, kallt och  härligt. Det är nog så jag kan beskriva känslan. Även om vi inte hade planerat så bra så hade jag riktigt roligt, och det hoppas jag att dom andra också hade:)
Just nu gör jag inte så mycket, sitter vid datan och tittar på tv.

Det var lite vad jag gjort idag, Ha det bra:)


             


Inte min dag, hitills

Hejsan:) Idag så försov jag mej, igen=/ vaknade som jag skulle men somnade om, så jag vaknade kl: 07:30. Fick lite smått panik med tanke på att bussen gick 07:45. En annan anledning var också att jag brukar försova mej på torsdags mornarna. Iallafall så hann jag med bussen precis, blev riktigt glad för det:)  När jag kom till skolan så hade vi svenska, där skulle vi ha gjort klart eller skriva klart en saga (vilket jag inte hade gjort=/). Men vi fick gå till en datasal, och som vanligt då så blev det inte så mycket gjort=( Det e nog tur att vi inte får några egna datorer i skolan=)  Efter svenskan så började Försäljning och service. Där hade vi ett test på lagar. Det kändes som om det gick bra, så jag får hoppas på det. Sen efter det så hade vi lunch. Vi fick pannkakor och grönsakssoppa. Nu slutar vi precis med matten. Har bara engelska kvar. 

  

  

Lektion prov lektion lektion lektion!!!

Hejsan:) vet att jag inte skrivit ett inlägg på ett tag, men jag har helt enkelt inte orkat=/ ska försöka att blogga lite regelbundet nu=) Dagen började med en oerhört högljud väckarklocka som sedans byttes ut mot en skön mobilsignal. Med andra ord, det var dags att gå upp. Ställa sej i duchen och gör sej iordning för skolan. Fick springa iväg till bussen eftersom jag trodde jag var försenad. Men som tur var så hann jag precis till busshållsplatsen när bussen precis saktade ner=`)  Väl på bussen så såg jag ett väl bekant ansikte, (kan tyvär inte säga vem=/ men det var jättekul att bara se henne). Väl i skolan så var första lektionen turism, där vi skulle samla fakta om en stad i världen. Lyckligtvis så fick jag den staden jag ville, nämligen Los angeles (det hade räkt med vilken stad som helst, bara den hade varit i Kalifornien). Efter tursimen så hade vi engelska prov. Det gick bättre än jag hade trott att det skulle göra:) Efter Engelskan så hade vi lunch (det blev sprödbakad fisk och potatis). Sen efter lunchen så har vi Datakunskap, där jag nu är. Har hört rykten om att vi får vara här om vi vill eller inte. Vi ska nämligen ha läxförhör på lagar på fredag så vi får vara här frivilligt. Har tyvär inte blivit så mycket pluggande=/ Känns som om jag måste börja skärpa till mej på allvar, så att jag inte blir så lat. Iallafall, efter Datakunskapen så har vi idrott. Där ska vi ha Dansprov, där bland annat vi ska dansa: Foxtrot, Jenka, Vals, Wienervals och Schottis. Tror det var alla dansar. Sen så slutar vi=) Då ska jag, Filip och Ida ner på stan. Ida ska köpa en kaffe latte tror jag om jag har rätt.  Vad jag och Filip ska göra vet jag inte. Sen ska jag väl hem och ta det lugnt, plugga lite kanske om jag har något att plugga till vill säga. 

Ha det bra:)


    
Foto: På min systers bröllop=)

Härligt

Hejsan:) Idag så vaknade jag runt 09:10. Skulle upp då eftersom jag hade innebandymatch på morgonen och det var samling kl:10:00. Vi vann med 3-0 vilket var riktigt skönt=) Alla kämpade och vi spelade med stort hjärta (det gjorde även motståndarna). Efter matchen så stannade jag och kollade på damerna som hade match efter oss. Kollade på första perioden, sen så gick jag hem. När jag kom hem så skulle pappa ut och springa. Så jag värmde kyckling och ris som vi hade kvar sen några dagar. När jag skulle börja äta så ramlade hela tallriken ner på golvet och nästan all mat låg på golvet. Kändes ganska så surt, medtanke på att jag var hungrig och maten så riktigt god ut. Men men, jag kunde inte äta kycklingen och riset så jag värmde en Pan pizza.
Jag har inte gjort så mycket mer idag. Ska nog bara ta det lugnt, kanske kolla på film eller något sånt.
Ska försöka lägga in ett till inlägg idag.

Ha det bra :)
  
    

Träning, match, härligt

Hejsan:) Ikväll så har jag tränat innebandy, det var skoj som alltid (även om jag inte är så bra). Efter träningen så hade 94:laget match. Det var en ganska spännande match där alla kämpade och slet vilket också gav resultat. Efter matchen så hade tjejlaget match. Jag tyckte matchen var sådär, så jag gick hem efter första perioden. När jag kom hem så var en kompis föräldrar där. Det var kul att träffa dom. Vi satt och pratade och hade trevligt. Jag åt även Julgröt till middag vilket var gott. Känner att jag måste äta någonting mer innan jag lägger mej. Just nu så gör jag inget speciellt (förutom att sitta här vid datorn och blogga). Jag kanske ska sätta igång någon film eller så. Annars så är det inget speciellt som händer. Imorgon så har jag innebandymatch, vilket jag ser väldigt mycket fram emot. I övrigt så har jag inga större planer tills helgen. Jag kanske ska åka och kolla på Lucia:)

Ha det bra :)

     


En ny skoldag, nya möjligheter

Hejsan:) sitter just nu i en utav skolans datasalar. Vi har gått igenom upprovshättslagar. Det var faktiskt interessant. Dagen började med att det var Lucia tåg, dom som var med var jätteduktiga. Efter Luciatåget så gick vi till nästa lektion som var Praktisk Marknadsföring. Läraren kom inte på ett tag så vi satt för det mesta och bara pratade. Efter en stund så kom läraren och berättade att vi inte hade någon lektion, så vi gick och satte oss i caféterian. Sen var det ju som sagt Datakunskap.
Just nu sitter jag fortfarande  i datasalen, vi får gå om vi vill men tänkte blogga lite först.
 
Ikväll så har jag innebandyträning, sen så ska jag väl kolla på en innebandymatch som är precis efter träningen.
I övrigt så ska jag bara ta det lugnt tror jag (inte ovanligt kanske:P). 

Ska gå nu, men ha det bra=) 





Hiss och diss inom fotbollens värld

Nu blir det en "hiss och diss" inom området fotboll. Om ni följer fotbollen i speciellt europa så vet ni kanske att det händer nya saker hela tiden. T.e.x spelar övergångar, tv-rättigheter och regelfrågor m.m nästan dagligen. Så därför hade jag tänkt att Hissa dom sakerna som jag tycker är bra inom fotbollen, men också det som jag tycker är dåligt.

OBS! Hissningarna och Dissningarna är vad jag tycker, ni får gärna lämna en kommentar om ni har någon annan åsikt eller håller med. Detta inlägg är inte riktat mot någon särskilld. Hoppas ni inte tar illa upp:)


Först ut är: Dissningar-

Nr1:
Real Madrid har varit kritiserade för att ha använt så mycket pengar när dom köpt in fotbollsspelare. Det kan jag också förstå. Visst om man vill ha spelare som Cristiano Ronaldo, Kaká, Benzema, Raul Albiol och Xavi Alonso så förstår jag att man får vara berädd som klubb att lägga ut en del pengar, men vart går gränsen? Real Madrid har tydligen värvat för ca (efter uppgifter som jag hört om i media) 2 miljarder kronor! Real har varit känt för att ha haft många stjärnor och jag tycker inte illa om dom för det. Men det borde finnas gränser för vad man får ge för en spelare. Det är ju faktiskt människor dom köper och inte maskiner:S

OBS! (jag har inget emot Real Madrid som lag eller mot deras spelare, men det jag är emot är allt det här med pengarna)

Nr2: Frankrike-Irland, ja om ni har följt VM kvalet för Frankrike så kommer det kanske inte som en jättenyhet att dom gick vidare från playofmatchen mot Irland. Men det satt hårt innefram. Irland ledde med 1-0 ända fram tills Frankrike fick en frispark en bit in på Irlands planhalva. En lyftning mot kom från fransmännen in mot det irländska straffområdet. Bollen letar sej fram mot Thierry Henry som på något sätt (omedvetet eller medvetet) får med sej bollen med hjälp av handen. När bollen tar på Henrys hand så stoppas bollen upp och Henry slår fram bollen till en framrusande William Gallas som kan nicka in 1-1 kvitteringen till Frankrike. Detta målet som också blev det sista i matchen (1-1 slutade matchen) gjorde att det blev Frankrike som tog sej till fotbolls VM i Sydafrika nästa år. Hade nu matchen slutat 1-0 till Irland så hade Irland varit klara för VM. Men så blev inte fallet utan det blev istället fransmännen som får åka ner till Sydafrika och vara med om att tävla om VM guldet. Nu kanske man undrar vad gjorde irländarna efter det godkända målet? Jo, det blev givetvis protester och en otrolig kritik mot domaren (som för övrigt var svensk). Kan vara förståligt eftersom man kan se på en tydlig när bild att bollen tydligt tar på handen. Men som (kanske dumt att säga tur) var så stod den svenske huvuddommaren bakom spelarna och kunde omöjligt se om det var hands eller inte. Nu till det som jag vill dissa: Att irländarna är upprörd det förstår jag, men jag fick se på tv att under ett politiskt möte så blev det lite upprörda känslor för en (eller flera) politiker. Kan förstå att man är ledsen och besviken, men politik och idrott hör inte alltid ihopp. Och i det här fallet så tycker jag att det inte håller ihopp. Man kan göra misstag, det är inget ovanligt inom fotbollen att domaren inte alltid ser om det är hands eller offcide. Det är väl just det att det handlade om en VM plats tills nästa års fotbolls VM. Jag tycker att det är tråkigt för Irland som var så nära, men jag hoppas att dom har förståelse för Fifa och domaren. Det är inte alltid lätt att vara domare.

Nu blir det dags för Hissningar:

Nr1: Arsenals snabbe fotbollspelar Theo Walcott kommer att släppa barnböcker. Detta tycker jag är jättepositivt med tanke på att det visar att fotbollspelare inte alls behöver vara interesserade av pengar och lyx. Att en fotbollspelare bryr sej om barnen och släpper böcker borde man se som positivt. Böckerna kommer att släppas nästa år och kommer att handla om en en pojke som går i en skola med massvis av fotbollsinteresserade elever. Fint gjort av Theo;)

Nr2: Även denna hissning kommer från England. Det är klubblaget Tottenham. Dom fick en riktig kanonstart på säsongen, vilket är jättekul att se eftersom dom har varit nära att bli ett utav "storlagen" i Premier League. När jag skriver "storlagen" så menar jag att klubbarna som Arsenal, Manchester United, Liverpool och Chelsea har varit en utav dom största klubbarna. Tottenham ligger just nu på en fjärde plats i ligan med 27 poäng hitills. Hoppas det fortsätter att gå bra för klubben.

OBS! Jag är inte fans till Tottenham utan hissar dom för att det har gått bra för dom i år;)

Detta var hissingar och dissningar från mej. Hoppas ni inte tog illa upp, Ha det bra:)


Grattis Matilda!

Vill passa på att gratulera min kompis Matilda som fyller år idag, lite sent kanske men bättre än aldrig:) Hoppas du får en underbar födelsedag, ha det bra=)


Trött och härligt

Hejsan:) Idag har jag varit i skolan. Roligaste under dagen var nog efter lunch när vi hade matte (vilket var så där med tanke på att jag inte rikitigt kunde koncentrera mej) och engelska. Mellan matte och engelska så hade vi en ganska lång rast. Det var kanske roligt ändå med tanke på att några kompisar hoppade från en ca: 3 m lång trappa. Det som inte var roligt var att en utav mina kompisar gjorde illa sej lite men det verkar ha gått bra. Efter skolan gick jag och en kompis til en affär där jag köpte ett innebandyblad till en innebandyklubba eftersom jag hade sönder den som jag spelade med=/ Efter det så gick vi till bussen. När jag kom hem träffade jag grannen så vi stod och pratade lite. Sen efter det så blev det som vanligt, kollade på Thats `70 show (vilket jag kan rekomendera starkt). Nu tar jag det bara lugnt. Ska se om jag lägger upp ett till inlägg idag. Detta var lite kort om min skoldag, Ha det bra:)


Skönt att vara tillbaka

Hejsan:) Precis som det står i rubriken så är det jätteskönt att vara tillbaka i skolan igen, eftersom att jag var sjuk igår och det var inte så kul=/  Idag har dagen gått fort känns det som. Alla lektioner i skolan var roliga (även fast jag kanske pratade mer än jag jobbade...). Efter skolan gick jag och några kompisar ner till stan. Vi åt bland annat på Burger King och sen gick vi till en frisör som gör dreadlocks. Jag vill nämligen göra det så jag ville kolla vad det kostade. En bonus var att hon som jag träffade även berättade hur det gick till när hon gör dreadlocks m.m. Fick verkligen svar på allt och det är jag tacksam för:) Efter det så gick vi runt i stan och olika butiker. Jag köpte en fin halsduk på MQ, jag hade nämligen fått ett presentkort där när jag fyllde år. Sen efter det så åkte jag hem och satt lite vid datorn m.m. Efter det så gick jag ner till innebandyträningen. Det var lika skoj som vanligt:) Det är lite jobbigt just nu eftersom jag tränar med två lag som har träning precis efter varandra, men det går iallafall bra en så länge;) När jag kom hem hade pappa lagat mat vilket var väldigt snällt gjort=) 
Just nu tar jag det bara lugnt, ska väl se om jag har några läxor att göra annars blir det väl bara en lugnt kväll.

Ha det bra:)



Bara vila nu

Hejsan:) Idag så har jag varit i skolan och haft svenska, sen efter det så fick vi reda på att vi skulle läsa något kapitel på försäljning och service. Jag har inte gjort det, vilket jag skämms lite för. En sak som jag också skäms för är att jag inte gick på dom andra lektionerna. Utan istället åkte jag till fyrishov med en kompis. Fyrishov var kul, men jag har ändå dåligt samvete för det jag gjorde=( Jag min kompis var på fyrishov runt 11:00-16:00. Efter det så åkte jag hem. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Bara tagit det lugnt. Ha det bra:)

Bild: Från i sommras (om jag minns rätt).

Nu rullar det på bra

Hejsan:) Idag har det som rubriken lyder rullat på bra. Dagen började med Samhällsvetenskap, där vi skulle lämna in våran tidning. Våran grupp hade tyvär inte börjat, men vår lärare verkade inte arg på oss. Efter samhällsvetensakpen så hade vi rast i ungefär en timme. Då satt jag, viccan och några andra och pratade och tog det lugnt. Efter en timme ungefär  så gick vi till nästa lektion som var matte. Där fick vi tillbaka matteprovet som vi gjorde i fredags (jag har för mej att det var i fredags vi gjorde det:). Sen fortsatte vi att räkna, jag fick inte så mycket gjort, men jag försökte att koncentrera mej på ett räknesätt iallafall. Sen efter matten så hade vi lunch (det blev någon typ av kött stod det), jag och viccan gick till Cupido och åt. Det var första gången jag åt där och jag blev inte besviken. Det var gott:) Jag åt pakad potatis med kycklingröra. Efter att vi hade ätit så gick vi mot skolan, men först gick vi in i en butik och kollade på klockor. Sen när vi kom tillbaka så började bilden. Där ska vi hålla på med olika uppgifter (bl.a så ska vi göra ett skyltfönster av en kartong). Efter lektionen så slutade vi. Jag gick med viccan en bit ner mot bussen där vi svängde åt olika håll. Jag gick på stan ett lite tag, sen åkte jag hem. När jag kom hem kollade jag på tv och inte så mycket mer. Funderar på att åka in och kolla på innebandy match inne i stan men jag är inte säker. Ska gå ha det bra:)




              Bild: Från Datakunskapen

En skön skoldag

Hejsan:) Idag så har det varit en riktigt lugn men skön dag. Dagen började med praktisk marknadsföring (08:30), där vi håller på och skriver med speciella pennor på ett papper. Sen efter det så hade vi Samhällskunskap, där vi fick en annorlunda lektion. Vi skulle gå ner mot musiksalen och när vi väl kom dit så så vi några stycken som hade trummor (såg ut som om dom skulle uppträda). Det gjorde dom också. Personerna som var där kom från Tanzania. Dom spelade och berättade om sej själva. Jag tyckte det var mycket kul:) Sen efter det så gick jag och Viccan till Subway. Det var första gången jag åt där och jag blev riktigt nöjd=) Jag är verkligen glad att hon föreslog det. Efter att vi hade ätit gick vi tillbaka till skolan. Där vi hade prov i Idrott och Hälsa. Det kändes som om att det gick bra. Läraren rättade provet efter åt och jag hade 14 (godkänt var 10. Maxpoäng var 22). Efter provet så satte jag och några kompisar oss och vid några soffor och satt och pratade. Lite senare började svenskan där vi skulle läsa en historia i svenska boken. Efter att vi hade läst historien så skulle vi översätta några svåra ord. Efter svenska så var det egentligen dags för försäljning och service, men vi hade praktisk marknadsföring igen. Det var därför att vi hade jobbat så mycket med special pennorna (på praktisk marknadsföring) som vi hade det igen, så vi inte skulle ligga efter så mycket i boken. Det gick ganska bra på lektionen, allt flöt på. När lektionen var slut så slutade vi för dagen. Efter skolan så gick jag och några kompisar ner på stan där en utav dom skulle köpa något. Sen efter det så gick jag och en annan kompis till bussen. Men jag missade precis en buss som jag kunde åkt med, så jag gick på stan lite till. När jag kom hem så kollade jag på  That ´70 show som jag hade spelat in, (börjar bli en vana:). Efter det åt jag lite sen var det dags för innebandy träning. Det var jättekul=) Ha det bra:)

                                       NadishanBild: Från i sommras.


RSS 2.0